Надписът под снимката на премиера гласи Обещавам да не плащам

...
Надписът под снимката на премиера гласи Обещавам да не плащам
Коментари Харесай

Фалшиви лири пуснати в чест на Брекзит

Надписът под фотографията на премиера гласи „ Обещавам да не заплащам сумата от 350 милиона лири "

Премиерът Борис Джонсън и водачът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, известни като горещи последователи на Брекзит, бяха окарикатурени върху подправени банкноти от 10 и 20 паунда. Парите, създадени от група против Брекзит, са с ликовете на английския министър председател Борис Джонсън и водача на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, заяви „ The Guardian ”, представен от БГНЕС.

След встъпването си в служба като министър председател на Англия Джонсън даде обещание, че ще изведе страната от Европейския съюз преди крайния период до 31 октомври 2019 година, написа novini.london. 

Банкнотата с надпис " Bank Brexit ” е с лицето на Джонсън и, макар че е употребена банкнотата от 10 лири, номиналът й е от 350 милиона паунда. Надписът под лика на премиера гласи „ Обещавам да не заплащам сумата от 350 милиона лири ".

Според вестника, необикновените банкноти са били направени и по-късно публикувани от групата „ Битка за Европа ”, която организира акции за прекъсване на излизането на Англия от Европейски Съюз.

Том Хокенхъл, организатор в Британския музей, съобщи, че пародийните банкноти „ влизат в историята ” и че музеят е подготвен да включи в сбирката си и банкноти в поддръжка на Брекзит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР