Надеждите са ни да облекчим водния режим в ранна пролет,

...
Надеждите са ни да облекчим водния режим в ранна пролет,
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Не може да се говори за отмяна на режима

Надеждите са ни да облекчим водния режим в ранна пролет, за прекъсване на този стадий не мога да приказвам, просто размерът на язовира е в сериозния най-малко. За прекъсване на този стадий -не. Това сподели за Агенция „ Фокус “ кметът на Перник Станислав Владимиров по отношение на продължаващото бедствено състояние в града.

От думите му стана ясно, че ВиК-Перник сполучливо съблюдава направените от Министерство на околната среда и водите наставления и, че работата по отклонение на вода към миньорския град продължава и сега.
„ Водният режим към този момент е въведен, като харчим към 300 литра в секунда, което ще рече, че се вмъкваме в към 800 000 за месец.

ВиК имаше наставление от Министерството от околната среда и водите за 1 милион, като падаме много под това – с 200 000 надолу. В момента държавна компания е на терен по отношение на бедственото състояние. Това беше и задачата на оповестяването на бедствено състояние. В момента, в който страната направи нужната организация и даде зелена светлина по какъв метод ще навлезе за превъзмогване на този огромен отток, който имаме, и да увеличим притока, аз разгласих бедствено състояние и разписахме тъкмо какви ще са задачите и по какъв начин ще бъдат реализирани през държавната компания.

В момента се работи по Владайския канал, с цел да се насочи цялата вода към Перник. Правят се предварителни изследвания за сондажи, сега хората са на терен. И районното звено на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са горе изпомпване на води от карстовите извори и от пещерите. В момента държавната компания подкрепя локалното ВиК по премахване на повреди по огромните водопроводи, тъй като и там се губи в огромна част водата “, изясни той.

Владимиров уточни, че бедственото състояние в града ще бъде удължено.
„ Законът ни разрешава да удължим бедственото състояние до един месец, откакто завършат всичките тези ограничения. Мисля, че ще го удължим “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР