Надеждата е да вървим към т.нар. панкоронавирусни лекарства и ваксини.

...
Надеждата е да вървим към т.нар. панкоронавирусни лекарства и ваксини.
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Надеждата е да вървим към панкоронавирусни лекарства и ваксини

Надеждата е да вървим към така наречен панкоронавирусни медикаменти и ваксини. Това сподели през днешния ден в Плевен проф. доктор Радостина Александрова от Института по пробна морфология, патология и антропология с музей към Българска академия на науките. Тя взе участие като модератор в професионална полемика за връзката с пациенти и изгодата от имунизацията против COVID-19, на която хазаин е Медицинският университет. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30758
Според проф. Александрова ни чакат най-малко още три провокации във връзка с COVID-19. Първото е, че вирусът ще си остане измежду нас, тъй че ние на процедура би трябвало да потвърдим, че можем да живеем с него. Със сигурност доста хора ще се питат всяка година дали би трябвало или не да се имунизират. Второто е, че ще бъдем изправени пред провокациите на така наречен постковид и третото е, че това е третият нов ковид от 2002 година насам, а когато е имало три, постоянно вратата може да е отворена и за четвърти. 

" По отношение на COVID-19 към този момент имаме задоволително доста принадлежности - сложени са голям брой ваксини, повече от 10 милиарда, голям брой хора са боледували и са се срещали с вируса, доста опит натрупахме, много познания имаме, само че мозайката към момента не е цялостна ", добави проф. Александрова. Според нея с медикаментите, които идват, и с усъвършенстваните ваксини, " бавно това ще се трансформира в история, само че е значимо да сме си създали изводите, с цел да продължим напред ".

Проф. Александрова е безапелационна, че би трябвало да се върви към персонализираната медицина, тъй като това е опцията най-подходящото лекарство и най-подходящата ваксина да бъдат доведени до най-подходящия за тях човек, при който те ще имат най-хубав резултат.

В отговор на въпрос по кое време ще има дейно лекарство против COVID-19 проф. Александрова изясни, че основаването на антивирусни медикаменти не е толкоз просто. " Вирусите са едно, когато са отвън клетките, там те са уязвими, само че влязат ли в клетката, те се възползват напълно от инфраструктурата й, тъй че могат да употребяват всичко, което им е належащо, с цел да основат бъдещо поколение ". По думите на експерта вирусите са неповторими и доста мощни копирни машини, които за часове създават милиони копия, а те на собствен ред техни милиони копия. " Много тънкият миг е да намерим онази Ахилесова пета на вируса, която, в случай че бъде атакувана, ще попречи на вируса да се развъжда, само че да не пречи на естествените структури в човешкия организъм ", акцентира проф. Александрова. 

Дискусията през днешния ден в Плевен е част от национална стратегия, която ще се реализира във всички 28 области на страната. Организира се от фондация " Астра Форум ", взаимно с националните представителства на Световната здравна организация и Уницеф за България и със съдействието на Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.  
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30758  Проф. Генчо Начев: Коронавирусът визира съществено сърцето

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът визира съществено сърцето  Чорбанов: Зеленият документ трябваше от дълго време да отпадне Чорбанов: Зеленият документ трябваше от дълго време да отпадне  Проф. Генчо Начев: Коронавирусът визира съществено сърцето Проф. Генчо Начев: Коронавирусът визира съществено сърцето
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР