Надежда Йорданова от ПП-ДБ коментира в студиото на Денят започва

...
Надежда Йорданова от ПП-ДБ коментира в студиото на Денят започва
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Волята за реформа изнерви определени хора, прави се опит за замитане на следи

Надежда Йорданова от ПП-ДБ разяснява в студиото на " Денят стартира " промяната в правосъдната система, въпросът с Нотариуса и ротацията.

" Според мен стана ясна волята, че този път промяната ще бъде завършена до дъно. Това изнерви избрани хора. Според мен се прави опит за замитане на следи, за почистване на сметки. В момента е извънредно огромна отговорността както на правосъдната власт, по този начин и на нас политиците, на всички правосъдни органи, всеки да си свърши работата ", сподели Йорданова.

" Това, което се случи последните дни илюстрира за какво е нужна правосъдната промяна и в действителност демонстрира в един огромен проблем доста от нещата и причините, за които говорихме. Съдебната промяна е в стадий на случване. Ние постоянно сме говорили, че промените в Конституцията са първата стъпка, нужна за радикална правосъдна промяна. Предстои ни да приемем новия закон за правосъдната власт, промените в порцесуалните закони. Стана ясно и за какво беше належащо закриването на Специализирания съд и прокуратура. Бяхме осмивани, че това не е належащо. Оказа се, че тази стъпка е била доста значима, с цел да могат да се пресечен зависимостите и тъмните мрежи в правосъдната власт ", добави тя.

Надежда Йорданова призна, че е знаела за част от обстоятелствата и събитията за оказвания напън върху седебната система.

" За част от обстоятелствата и събитията знаех. Всеки един от системата е знаел парченце от протичащото се, само че просто не е положил старания. Предстои да забележим за какво.
Заплахата против арбитър Цариградска е известна от преди 4 години, само че за какво толкоз дълго време не е имало пламенно следствие. Беше доста добре известно, че в Специализирания съд и прокуратура се злоупотребява със специфичните разследващи средства. Защо не са подхванати ограничения, откакто 47% от настояванията за СРС са разрешавани? "

" Иска ми се да имам вяра, че тези разтърсвания са началото на разкриването на цялата истина. Ще бъдат направени опити за замитане на следите, само че от компетентите органи зависи това да не се случи. "

Надежда Йорданова сподели, че меморандумът, който ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС не е ултиматум, а разследване на поредната политика на обединението. Тя сподели още, че документът може да бъде обсъждан и не е краен вид.

" Този документ, меморандумът не изчерпва всички детайли на ръководството, той ще бъде съпроводен със законодателна стратегия и управническа стратегия, които до колкото ни е известно в Министерски съвет са във висока степен на подготвеност. Ние сме показали на сътрудниците от ГЕРБ-СДС план на меморандум, това е нашата позиция, нашето предложение. "

Депутатът разяснява още, че персоналният състав на Министерски съвет след ротацията ще бъде по преценка на премиера Денков и вицепремиера Габриел.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР