Надали съществува връзка, в която да няма конфликти. Те са част

...
Надали съществува връзка, в която да няма конфликти.
Те са част
Коментари Харесай

Вижте защо конфликтите ви правят по-близки

Надали съществува връзка, в която да няма спорове.
Те са част от всекидневието на всяка двойка под някаква форма. И колкото и да ги смятате за нещо отрицателно и нещо, което ви отблъсква, отдалечава и утежнява връзките ви, това в действителност не е наложително. 
Ако водите борбите си по верния метод, споровете могат да се трансфорат в метод да се сближите още повече, вместо да рушите връзките си.
Как споровете могат да ви създадат по-близки с колегата?

Изслушвайте се
Когато се карате, е значимо да се пробвате да чуете какво тъкмо ви споделя сътрудникът ви и за какво. Дори да не сте в развълнуван скандал, а просто спорите и без значение дали спорът е достигнал точката на шупване или е в развой на възникване, значимо е да се изслушвате. Приемането на непознатото мнение и слагането в обувките на другия е от голяма важност за надграждането на връзките и по-дълбокото опознаване на колегата.

Не си нанасяйте удари под кръста
За да превърнете споровете в лост за изстрелване на връзките ви нагоре, водете ги почтено. Когато спорите, карате се или имате съществено сдърпване, никога не се опитвайте да уязвите колегата си, като му нанасяте удари под кръста. Обиди, припомняне на минали събития, споменаване на близки, другари, рецензии към тях са единствено част от образците за удари под кръста, които ви отдалечават един от различен. За да се сближите, в никакъв случай не допускайте да употребявате такива способи по време на спор. 

Не се опитвайте да потвърждавате, че постоянно сте прави
Една от грешките, които отдалечават сътрудниците, вместо да ги сближават, е непрекъснатото усърдие да спечелите в разногласието. Ако настоявате постоянно вашата дума да е последна и да сте прави непременно, това ще утежни връзките ви. За да употребявате различията и споровете като лост за доближаване, спрете да настоявате да сте наложително прави. Има моменти, в които това е ненужно и по-скоро вреди, в сравнение с да оказва помощ. 

Винаги подхождайте с обич, не с ненавист
Любовта би трябвало да е сложена преди всичко, даже когато се карате. Ако подхождате с обич и пазите възприятията на колегата си, това ще ви помогне да употребявате споровете, с цел да се сближите и опознаете по-добре, да разберете гледните точки на другия и да ги приемете. Това е една сериозна основа за добра дълготрайна връзка. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР