„Надали някой си е представял, че един ден ще стане

...
„Надали някой си е представял, че един ден ще стане
Коментари Харесай

Борисов напомни: Когато се преобръща картата, винаги има бунтове

„ Надали някой си е представял, че един ден ще стане действителност това. Газовите потоци течаха от изток на Запад, от Север на Юг, с компресори, които бутаха полутечен газ единствено в една посока.

Сега от картата е видно, че с изключителната поддръжка на Европейски Съюз и Екологичен потенциал, с големите средства, които като страна вложихме, с разговора и мира, през днешния ден придобиваме част от терминала “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е в Атина и дружно с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година взе участие във завършването на процеса, при който „ Булгартрансгаз “ ЕАД става равнопоставен акционер в плана за терминал за полутечен природен газ край Александруполис.

„ България и Гърция стават главен състезател на енергийния пазар в района и се прави стъпка към действителната диверсификация на доставките – нещо, което среща мощна опозиция под всевъзможни форми “, съобщи Борисов и добави: „ Не единствено за Румъния – Сърбия, Унгария, Хърватия, това са опциите на страните да се диверсифицират, да има същинска борса, това е доста добре за стопанските системи, за бита, а и за пакта за зелена сила. Ако погледнете картата, ние обърнахме посоката, когато се обръща посоката, постоянно е мъчно – провокира протести, революции, раздразнения “.



Той подсети, че България е влезнала и в Банковия съюз на Европейски Съюз. „ Така че гръцките компании и вложители могат да бъдат безусловно обезпечени “, разясни министър председателят.

"Радвам се, че през днешния ден стартираме това, което бе фантазия на доста генерации ", приключи министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

В наличието на министър председателите Борисов и Мицотакис изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов подписа съглашението за покупко–продажба на акции от капитала на „ Газтрейд “ С.А. с мажоритарния притежател госпожа Асимина – Елени Копелузу. Подписано бе и още едно съглашение сред плановото сдружение „ Газтрейд “ С.А., „ Булгартрансгаз “ и другите акционери – гръцката държавна компания DEPA Commercial S.А. и Gaslog Cyprus Investments Ltd., която е една от огромните интернационалните компании, притежаващи танкери за превозване на полутечен природен газ.



Финализираните документи са последният стадий от процеса, с който „ Булгартрансгаз “ ЕАД става равнопоставен акционер в плана за терминал за полутечен природен газ в осъществяване на решението на Министерския съвет от януари 2020 година и подписания прелиминарен контракт за покупко–продажба на 20% от капитала на Газтрейд С.А.

На церемонията в Атина участваха също министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по и гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костис Хадзидакис.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР