Надали някой си е мислил, че най-големите имена на Силициевата

...
Надали някой си е мислил, че най-големите имена на Силициевата
Коментари Харесай

Alphabet инвестира в бизнеса с електрически скутери

Надали някой си е мислил, че най-големите имена на Силициевата котловина ще останат встрани от бързо разрастващия се в международен мащаб пазар на електрически скутери. И с право, защото съгласно Financial Times компанията майка на Goggle - Alphabet – към този момент е вложила в производителя и снабдител на услуги за електрически скутери Lime като част от по-голям кръг вложения на обща стойност Щатски долар 300 млн., в които взе участие и Гугъл Ventures (VG). Засега не се загатва точната сума на вложенията, само че съгласно информация на изданието GV води листата на вложителите, а Alphabet са вложили сходна сума. Също по този начин не е доста несъмнено какво е провокирало този мощен интерес, защото всички заинтригувани страни се въздържат от коментар все още, само че тази стъпка отразява възходящия интерес на Alphabet към превоза и желанието ѝ да прескочи оттатък интернет и мобилните бизнеси, от които извира нейната витална мощ.



Компанията има явни упоритости в областта на превоза, за което свидетелстват планът за разработка на самостоятелни коли Waymo и този за градски нововъведения Sidewalk Lab. Освен тези два плана, Alphabet поддържа създаването на катапулт за галактически товари на SpinLaunch и самодейност за за основаване на въздушни таксита в американския град Кити Хоук. Интернет колосът очевидно чака генерални промени в метода на приложимост на персонални коли и усилване на интереса към различен на наземния превоз.

Инвестицията може да се окаже в действителност нужна, в случай че Гугъл желае да резервира репутацията си на все по-голяма софтуерна мощ. Независимо дали на управлението на Alphabet им харесва или не, главните приходи на компанията към момента идват главно от рекламите на Гугъл, а вложения като тази в Lime могат да понижат тази взаимозависимост. Разбира се, има и опасности, защото няма гаранции, че бизнесът с електрически скутери ще продължи възходящия си тренд.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР