Над три пъти повече са нарушенията, извършени от пешеходци в

...
Над три пъти повече са нарушенията, извършени от пешеходци в
Коментари Харесай

Над три пъти повече от миналата година са нарушенията, извършени от пешеходци в Разградско

Над три пъти повече са нарушаванията, осъществени от пешеходци в област Разград, спрямо предходната година, заяви на конференция старши контрольор Неделчо Симеонов от бранш " Пътна полиция ".

Той изясни, че от началото на тази година в региона са формирани 170 санкции по фиш на пешеходци. За съпоставяне през предходната година установените нарушавания, осъществени от пешеходци, са били 48. Най-честите нарушавания са ненадейно нахлуване на уличното платно и секване на нерегламентирани места. По-малко са установените случаи на неизползване от страна на пешеходците за придвижване по построените тротоари, уточни Симеонов.

Той добави, че през зимния сезон пешеходците са най-уязвимите участници в придвижването. Анализът сочи, че за миналия сезон в района са станали осем произшествия с присъединяване на пешеходци, като един е умрял и седем са били ранени. През сезон 2019/2020 година пътните произшествия с пешеходци в региона са били 13 с двама починали и 11 ранени.
свързани новини3796на 13.10.2021
С цел предварителна защита над държанието на водачите и пешеходците при зимни условия, през ноември на територията на региона ще се организира и обичайна акция " Зима ", сподели още старши контрольор Симеонов. Той прикани водачите на МПС и пешеходците да бъдат деликатни и да съблюдават прецизно разпоредбите за придвижване.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР