Над склад за съхранение на отработени ядрени отпадъци в Запорожката

...
Над склад за съхранение на отработени ядрени отпадъци в Запорожката
Коментари Харесай

Русия монтира щит над склад за ядрени отпадъци в Запорожката АЕЦ

Над склад за предпазване на отработени нуклеарни боклуци в Запорожката АЕЦ в Южна Украйна се инсталира щит, който да го защищити от обстрел и безпилотни самолети, заяви в представител на назначената от Русия власт в региона, представен от Reuters.

Публикувани от Владимир Рогов видеозаписи демонстрират по какъв начин служащи слагат защитен екран от транспарантен материал върху жици над десетки бетонни цилиндри с височина към 5 метра.

Щитът ще защищава обекта от шрапнели и хвърлени от дронове взривни устройства.

Битката за най-голямата атомна електроцентрала в Европа за 10-те месеца на войната породи опасения за заплаха от нуклеарна злополука като тази в Чернобил през 1986 година Киев и Москва взаимно се упрекват в неразумно обстрелване на централата, реакторите на която са изключени. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред кореспонденти във вторник, че Русия остава по отношение на Международната организация за атомна сила (МААЕ), която се пробва да контракти демилитаризирана зона към електроцентралата.

" Вероятно е прекомерно рано да се каже, че се приближаваме към съглашение. И не бих планувал времето за завършване на преговорния развой. "

Това съобщи в събота непрекъснатият представител на Русия в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов, съобщава още Reuters, базирайки се на съветската организация ТАСС в събота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР