Над половината от пълнолетните граждани смятат, че това правителство няма

...
Над половината от пълнолетните граждани смятат, че това правителство няма
Коментари Харесай

Социолог: Над 50% от българите смятат, че правителството няма да изкара мандата

" Над половината от пълнолетните жители считат, че това държавно управление няма да изкара цялостен мандат, поради безредния звук на деяние в обединението. Действията на властта оставят възприятие за безпорядък у гласоподавателите. Това сочи изследване на " Тренд " от 6-13 април ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS социологът Анастас Стефанов.

По думите му 47% от допитаните мислят, че не са нужни предварителни избори. " Това може да се изясни с 2021 година и многото избори - 3 и президентски. Има политическа отмалялост, прерастваща в незаинтересованост. Съществува ерозия в доверието с наклонност към изчерпващо се самообладание ", уточни той.

По отношение на поддръжката за обособените партии ГЕРБ изпреварва " Продължаваме Промяната ". " Арестът на Борисов имаше резултат на консолидация. Властта изпадна в отбранителна позиция във връзка с връзката. Има структурно преподреждане на електоралните настройки. Разликата сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " не е огромна. За втори месец " Възраждане " бележи растеж, има повече поддръжка от " ИТН ", позиционирането им носи дивиденти. Свидетели сме на ловко политическо държание ", изясни Стефанов. А " Демократична България " има сходни стойности на поддръжка.

Според него поддръжката за ГЕРБ доста зависи от това по кое време ще има предварителни избори. " Проектът им може да стане по-смилаем с времето, може да изчезне обликът за наложителното им изчегъртване ", акцентира той.

Според социолога Петър Чолаков от Българска академия на науките Северна Македония може да " разтресе " обединението, това е огромното тестване. " Аз не бих подценявал Стефан Янев. Ще се разкрие дали той е аватар на Радев или имаме друга картина. За ГЕРБ е по-изгодно да оставят ръководещите да продължат да вършат кавги ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР