Над половината от ИТ лидерите в България (52%) са готови

...
Над половината от ИТ лидерите в България (52%) са готови
Коментари Харесай

52% от ИТ лидерите в България с нагласи да разширят екипите си през следващата година

Над половината от ИТ водачите в България (52%) са подготвени да усилят своите ИТ екипи през идващите 12 месеца, като 24% от тях чакат растеж на екипите с сред 10% и 25%, съгласно

То обобщава мненията на 2900 души, вземащи решения в региона на ИТ в разнообразни организации в Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския район и ЕМЕА, включително и България, по отношение на провокациите и опциите, които те срещат при внедряване на новаторски софтуерни тактики в този комплициран стопански и геополитически климат. Резултатите от изследването, оповестени по-рано през тази година, са част от по-голяма наклонност, следена както в страната, по този начин и в целия свят, в последните няколко години. 52% от вземащите решения в областта на ИТ в България и 57% в световен проект са показали, че екипите им се са нараснали в последните 2 години. Междувременно едвам 5% от цифровите водачи в страната и 12% в световен проект чакат понижаване на размера на екипите в идната година.

Специалистите с ИТ механически умения (41%), създаването на програмен продукт за сигурност (32%) и анализът на данни (30%) са измежду главните области в България, в които се чака да постъпят нови чиновници или към този момент са постъпили такива. Същевременно дефицитът на ИТ фрагменти (63%) е посочен като третата най-голяма опасност за триумфа на бизнеса. Пред него са единствено от пробивите в сигурността и приключването на данни (70%), както и хакерските атаки (69%). Що се отнася до провокациите, свързани с уменията в софтуерния бранш на страната, водещо е задържането на чиновниците (51%). Респодентите показват също по този начин и скоростта на трансформацията на софтуерния бранш (44%), неналичието на фрагменти (42%) и претендентите за работа с погрешен набор от умения (34%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР