Над половината от германците мислят, че Европа може да се

...
Над половината от германците мислят, че Европа може да се
Коментари Харесай

Европа може да се защити и без военна помощ от САЩ, смятат повечето германци

Над половината от германците мислят, че Европа може да се отбрани без военна поддръжка от Съединените щати. Това сочи изследване на организация " Форза ", представено от немски издания и " Ройтерс ".

Публикувано по-малко от две седмици откакто американският президент Доналд Тръмп сподели, че Съединени американски щати може да отдръпват поддръжката си за европейските страни в НАТО, проучването сочи, че едвам 37% от запитаните считат Европа за подвластна от военната поддръжка на Съединени американски щати.

Няма забележителна разлика сред оценките в източните и западните провинции на Германия, където надлежно 60% и 55% считат, че Европа не се нуждае от Вашингтон. За цяла Германия делът е 56 на 100.

Темата е настояща след срещата на върха на НАТО в средата на юли. Тогава Тръмп сподели, че в случай че европейците не поемат по-голяма тежест от разноските за защита на Алианса, Съединени американски щати ще вземат ограничения, както и че Германия е " пленник " на Русия поради поддръжката си за газопровода " Северен поток-2 ".

Около 84% от респондентите споделят, че тези мнения са " изцяло неуместни ". Още повече, 92 на 100, позволяват, че желанието на Тръмп да насърчи продажбите на полутечен природен газ от Съединени американски щати е главната причина за мненията му. Две трети поддържат построяването на " Северен поток-2 ", тъй като считат, че то ще даде на Германия благонадежден източник на природен газ.

Проучването на " Форза " е извършено измежду 1004 немски жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР