Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и

...
Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и
Коментари Харесай

Очаква ни топъл и слънчев понеделник

Над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево и топло за интервала. Преди обяд на доста места в равнините и котловините ще е с ниска облачност или мъгла. В множеството региони ще е съвсем безшумно. Над по-голямата част от поречието на Дунав и в обособени котловини ще се задържи облачно и мъгливо през целия ден и там оптималните температури ще останат под 8. В останалите региони преобладаващите ще са сред 10 и 15 градуса, в София - към 10.
По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там ще има ниска облачност или мъгла.  Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Над планините ще е слънчево и топло за интервала. Ще духа до сдържан западен, по най-високите върхове - краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9, на 2000 метра - към 3 градуса.
Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан, с него ще проникне относително леден въздух и през идващите дни дневните температури едва ще се намалят. Мъглата ще се разсее, само че облачността ще се усили. Вероятността за превалявания е дребна. В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен, облачността ще намалее. Минималните температури ще са близки до 0, оптималните в по-голямата част от страната - сред 7 и 12 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР