Над хиляда души за по-малко от денонощие потърсиха медицинска помощ

...
Над хиляда души за по-малко от денонощие потърсиха медицинска помощ
Коментари Харесай

Хиляди иракчани имат нарушения в дишането след пясъчна буря

Над хиляда души за по-малко от денонощие потърсиха здравна помощ в иракски лечебни заведения по отношение на дихателни нарушавания, провокирани от пясъчна стихия – седмата в страната през последния месец. Това заяви през днешния ден държавната информационна организация НИНА, съобщи Франс прес.

Жителите на шест иракски провинции, в това число на столицата Багдад, и на полупустинния регион Анбар още веднъж видяха сутринта компактен оранжев облак и пясък.

Здравните управляващи в провинциите Анбар и Киркук приканиха локалните хора да не излизат на открито.

От среднощ в сряда лечебните заведения в Анбар одобриха над 700 пациенти с нарушавания в дишането, сочат данни на санитарните управляващи.

Провинция Салах пъкъл Дин заяви за повече от 300 сходни случая. Още по стотина записаха провинциите Ан Наджаф и Кадисия.

Пясъчните стихии, които бушуват в Ирак от седмици, стават все по-силни. Страната е измежду петте най-тежко наранени от климатичните промени и настъпването на пустините страни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Синоптиците предвиждат пясъчни стихии в Ирак през целия месец май.

През идните 20 години в страната предстоят " по 272 прашни дни " годишно, а през 2050 година те ще доближат 300, гласи прогноза на министерството на околната среда. Ведомството предлага за битка с това събитие по-конкретно да се засаждат гори, които да стопират ветровете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР