Над двадесет души бяха арестувани днес в парк в Москва

...
Над двадесет души бяха арестувани днес в парк в Москва
Коментари Харесай

Над 170 арестувани при протести в Русия срещу руската офанзива в Украйна

Над двадесет души бяха задържани през днешния ден в парк в Москва по време на протестна акция против съветската атака в Украйна, съобщи Франс прес. А рести имаше в още няколко съветски градове.

В Москва демонстрацията стартира в 11 ч. по Гринуич в парка Заряде, в региона на Кремъл. Демонстрантите насядаха по пейките посред снежна стихия и тогава полицията стартира да ги арестува. Едно от протестиращите девойки извика " Не на войната в Украйна ", до момента в който полицията го задържаше.

Тридесет полицейски микробуса бяха ситуирани към парка и покрай алените стени на Кремъл.

В Санкт Петербург в сходна акция участваха 40 души и бяха задържани 25 души.

Неправителствената организация ОВД-Инфо, профилирана в данните за арести в страната, заяви, че общо 178 души са били задържани през днешния ден в Русия за дейности против съветската атака в Украйна, съобщи Франс прес. Арестите са били осъществени в 15 съветски града.  

Призив за организирането на протестните акции имаше в съветските обществени мрежи. Организаторите на демонстрациите желаеха да изразят също и митинга си против краха на съветската стопанска система, недоволството си от съветския президент Владимир Путин, както и да призоват за освобождението на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР