Над 95 процента поражения е нанесла градушката върху ябълките в

...
Над 95 процента поражения е нанесла градушката върху ябълките в
Коментари Харесай

Тотални поражения нанесе градушка върху ябълките в Кюстендилско

Над 95 % провали е нанесла градушката върху ябълките в Кюстендилско. Въпреки това застрахователи отхвърлят да изплащат компенсации. Това заяви шефът на Института по земеделие в Кюстендил Димитър Домозетов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че над 95 % провали от градушка има върху ябълките в няколко села - Коняво, Дворище, Горна Гращица, Копиловци, Ябълково и Николичевци. Причината е в паднала на 23 май градушка. Засегнати са и черешите в региона.

При правени оценки от специалисти, от 25 плода, могат да оцелеят единствено два. Пораженията при ябълките са 95 %, сподели шефът на института Димитър Домозетов. Според застрахователите обаче, вредите били към 30 %.

„ Ние сме застраховани за 20 хиляди лв. лева, а застрахователите пресмятат вредите на общо 26 хиляди лв.. Реалните са за над 100 хиляди лева`, сподели Домозетов.

Той повдигна въпроса по време на приемната на националния омбудсман Мая Манолова, която съобщи, че нейната работа е и такава, да накара застрахователите да си извършват договорните си отговорности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР