Над 9000 моторни превозни средства в цялата страна са проверени

...
Над 9000 моторни превозни средства в цялата страна са проверени
Коментари Харесай

Линеен контрол по пътищата: Над 9000 МПС проверени от началото на акцията

Над 9000 моторни транспортни средства в цялата страна са тествани от петък до момента в границите на акцията по линеен надзор, която стартира Министерство на вътрешните работи. Пътни патрули се смесват с другите коли в трафика и при нарушаване или проблематично държание на пътя алармират сътрудниците си.

46 екипа на " Пътна полиция " в цялата страна работят по линейния надзор през днешния ден като 10 от тях дежурят и през нощта.

Пред Българска национална телевизия от Института за пътна сигурност оцениха позитивно новата самодейност на Министерство на вътрешните работи за линеен надзор на придвижването, само че акцентираха, че това не е задоволително.

От организацията упорстват прокуратурата да разпорежда експертизи за положението на пътя при всяка злополука със смъртен случай. А в случай че се окаже, че положението на пътя е причина за случай, да се търси отговорност от стопаните на оборудването.

Най-честите аргументи за злополуките по пътищата през лятото са неправилните маневри, припомнят от " Пътна полиция ". Традиционно през летните месеци у нас стават най-вече произшествия поради по-интензивния трафик в цялата страна.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР