Над 90% от разкритите ковид легла в МБАЛ- Хасково са

...
Над 90% от разкритите ковид легла в МБАЛ- Хасково са
Коментари Харесай

90% от ковид леглата в МБАЛ- Хасково са заети 

Над 90% от разкритите коронавирус кревати в МБАЛ- Хасково са заети. Заети са и пет от избраните шест в Детско поделение, заяви шефът на болничното заведение доктор Георги Гелов на днешното съвещание на спешния щаб, свикано от зам.- регионалния шеф Виолета Желева. Между 40 и 50 година е междинната възраст на лекуващите от висура пациенти, стана ясно още там.



Притеснително е напредването на огромни групи мигранти в Харманли.Те не съблюдават противоепидемичните ограничения. Със усилването на бежанския поток и покачването на заболеваемостта е належащо да се подхващат ограничения за предварителна защита на популацията от разпространяване на коронавирусната зараза, съобщи кметът на града Мария Киркова. Виолета Желева предложи да се инициира среща с Държавната организация за бежанците, където да се сложи тематиката и да се дискутират следващи ограничения.
От РЗИ-Хасково желаеха да бъде засилен контролът за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения най-вече в борси, пазари, градския и междуградския превоз. Представителите на общинските администрации разясниха, че са редуцирали празничните си стратегии и множеството събития ще бъдат навън.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР