Над 90 на сто от италианските общиниса предразположени към свлачища

...
Над 90 на сто от италианските общиниса предразположени към свлачища
Коментари Харесай

Гражданска защита: Над 90% от италианските общини са заплашени от наводнения и свлачища

Над 90 на 100 от италианските общини са предразположени към свлачища или други естествени бедствия, съобщи шефът на организацията за гражданска отбрана Фабрицио Курчо в изявление за в. " Стампа ", представено от Ройтерс.

" Има риск от наводнения, свлачища и брегова ерозия за 94 на 100 от общините ", съобщи той, добавяйки, че " цяла Италия е застрашена ".
Курчо приказва, откакто скално свлачище опустоши в събота италианския остров Иския , причинявайки гибелта на най-малко седем  души.

Според него Иския е подложена на максимален риск, защото доста от къщите са издигнати нелегално , само че акцентира, че други елементи на Италия с по-малко нарушавания при териториалното обмисляне също са уязвими. 

" Трудно можем да създадем ранглиста, защото заплахата е доста огромна. Трябва да засилим структурната предварителна защита посредством възстановяване на действия като подсилване на речните крайбрежия и корита, създаване на разширителни резервоари и бентове, с цел да се изтича водата ", твърди Курчо в изявлението, оповестено през днешния ден във в. " Стампа ". Според него също така е належащо и съответно държание на хората, които би трябвало да взимат поради предизвестията на метеорологичните служби и сериозните обстановки, за които се оповестява.

Фабрицио Курчо посети през вчерашния ден сутринта потърпевшия остров покрай Неапол , с цел да инспектира на място мащабите на бедствието и съобщи, че е заварил " доста комплицирана обстановка ". Потокът от тиня и парчета е блъснал постройките и е завлякъл всичко по пътя си към морето. На процедура е паднало парче от планината Епомео. Пожарните служби, органите на реда, планинските спасители и доста доброволци работят засилено по издирването на изчезналите и оказване на помощ на популацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР