Над 9 млн. лв. е стойността на проектите за обновяване

...
Над 9 млн. лв. е стойността на проектите за обновяване
Коментари Харесай

Разработват проекти за обновяване на училища и детски градини във Враца

Над 9 млн. лева е цената на плановете за възобновяване на просветителни институции във Враца. Предвижда се главен ремонт, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и основаване на съответна среда за образование в постройките на учебните заведения „ Иванчо Младенов “ и „ Васил Левски “, както и на детска градина „ Единство Творчество Красота “, това съобщи Калин Каменов по време на обичайна среща с медиите „ Кафе с кмета “.
„ Предложенията, готови от локалната администрация, ще се финансират по Националния проект за възобновяване и резистентност. Максималният размер на безвъзмездната помощ за ДГ „ Единство Творчество Красота “ е 2 млн. лева, 4,5 млн. лева са нужните средства за ремонта на НУ „ Иванчо Младенов “, както и 2,5 млн. лева за ИОУ „ Васил Левски “, сподели още Каменов и добави, че предложенията за кандидатстване ще бъдат прегледани и от локалния парламент на постоянното съвещание на 20 декември.
В рамките на конференцията кметът Каменов показа и квалифицирания план за отвесна планировка и благоустрояване на дворното пространство в ДГ „ Брезичка “. Предложението включва създаване на детски площадки, основаване на алейна мрежа и озеленяване, както и основаване на налична среда. Стойността на плана е в размер на 300 000 лева, като финансиране ще се търси по „ Красива България “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР