Над 9 милиона лева са спестили семействата, клиенти на „Овергаз

...
Над 9 милиона лева са спестили семействата, клиенти на „Овергаз
Коментари Харесай

Над 9 млн. лева са спестили клиентите на Овергаз с DESIREE Gas

Над 9 милиона лв. са икономисали фамилиите, клиенти на „ Овергаз Мрежи “, по стратегия DESIREE Gas, която подтиква битовата газификация. Икономиите са осъществени от началото на плана през юни 2016 година до август 2019 година. За този интервал от финансирането са се възползвали 5 195 семейства. Само от началото на 2019 година до края на месец август 1 825 битови клиенти са заменили неекологичните и неефективни горива с природен газ и към този момент се любуват на непорочност, улеснение, елементарен достъп и ниски сметки, спрямо въглищата, нафтата, дървата, пелетите, брикетите и електрическата енергия.

Семействата, които са се възползвали от програмата, към този момент употребяват природен газ и са се убедили в неговите преимущества. Синьото гориво е екологично чист енергоизточник, който не замърсява околната среда. Отоплението, готвенето и затоплянето на вода с природен газ за битовите консуматори е по-изгодно, в сравнение с с пропан-бутан и над 2 пъти по-евтино спрямо електрическата енергия и газьола.

Проектът ще продължи да обезпечава безплатна финансова помощ за газификация на българските семейства до юни 2020 година или до привършване на заделените грантови средства в размер на 10 милиона евро. Повече информация клиентите могат да намерят на http://desireegas.bg/bg-bg/ или на

https://gas.overgas.bg/desiree-clients/.

Програма DESIREE Gas обезпечава 30 % безплатна финансова помощ от допустимите разноски за газификация и в допълнение възобновяване на 100 % от цената за присъединение към газоразпределителната мрежа (без ДДС). Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за едно домакинство доближава 2 347 лв..
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР