Над 8000 са неприетите в общинска ясла деца в София.

...
Над 8000 са неприетите в общинска ясла деца в София.
Коментари Харесай

Над 8000 са неприетите в общинска ясла деца в София

Над 8000 са неприетите в общинска ясла деца в София. Недостиг тук-там има и в други градове. По тази причина страната отделя средства за родителите на деца, които са останали некласирани. Достатъчни ли са обаче тези средства?

Тази година са планувани 10 млн със закона за 2023 година До 31 май сумата, която е разплатена, е в размер на 4 542 897 лева Това разяснява пред БНТ Илия Тасев, шеф на Дирекция " Опазване на публичното здраве и здравен надзор " в Министерство на здравеопазването.

Максималната сума, с която може да бъдат обезщетени родителите, е в размер 413 лева Средства са отпуснати в 3 общини - София, Варна и Аврен. В столицата от подпомагането са се възползвали фамилиите на над 2000 деца.

Условията са регламентирани с правилник на Министерски съвет - детето да не е признато в детска ясла, общината да не е предложила различен вид, да не се получават компенсации от държавния бюджет за същите действия, както и да не се употребява отпуск за развъждане на детето до 2-годишна възраст, разяснява Тасев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР