Над 8000 нарушения са заснети за около два месеца на

...
Над 8000 нарушения са заснети за около два месеца на
Коментари Харесай

КАТ: 8000 нарушения за два месеца на мястото, където Семерджиев уби две момичета

Над 8000 нарушавания са снимани за към два месеца на бул. " Черни връх ", откакто " Пътна полиция " е почнала да следи за нарушавания. Най-високата скорост, засечена там е от порядъка на 136 км/ч., сподели пред БНТ през днешния ден Радослав Начев – новият шеф на отдел " Пътна полиция " - София.

Само за ден камерите в София откриват над 1000 превишения на скоростта. Според Начев инспекциите са потвърдили чиновници, които са осигурявали полицейски чадър.

Както е известно, на 5 юли неуспелият футболист Георги Семерджиев разсече в придвижване джипа си на две и едната половина опустоши две девойки против хотел " Хемус ". Автотехническа експертиза потвърждава, че той се е движел със 166 км/ч.

(Клуб Z припомня, че единствено преди дни и шефът на столичния бощински съвет изнесе данни от техните камери - че единствено за две седмици 102 МПС-та са минали със скорост над 100 км/час, а най-високата записана скорост е 160 км/ч при ограничаване от 50 км/ч. Става въпрос за камера навръх мястото, където Семерджиев провокира злополуката.

Георгиев има и новаторската концепция - камерите на общините, които в този момент служат единствено " за сведение ", да станат доказателство и самите кметства да глобяват с актове по Закона за двежение по пътищата за някои нарушавания. Причината е, че в този момент те изпращат фотоси на хиляди нарушавания към КАТ, само че оттова сполучливо връчените глоби са извънредно малко.)

" Една от моите задания е да върна доверието на обществото в институцията, която управлявам сега. На първо място, промяната в " Пътна полиция " би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административното обслужване на жителите. Процесите, които реализираме, би трябвало да са транспарантни за хората и да бъдат реализирани с оптимално къс период ", сподели през днешния ден още комисар Начев.

Следващата стъпка съгласно него е да се надгради порталът за електронни и административни услуги и по този начин да се понижат опашките пред гишетата на КАТ.

" С измененията в Закона за придвижване по пътищата предвиждаме опцията да се приключва регистрацията на автомобил по чисто електронен метод през системата за електронни услуги ".

Според него административно-наказателният развой във връзка с Закона за придвижване по пътищата е извънредно муден.

" В предложенията за смяна на закона сме планували унищожаване на наказателните постановления - т.е. налагането на глоба да става с един документ на място, на пътя. Така няма да се постанова наново търсене на лидера извършител, с цел да се връчи наказателно разпореждане ", означи комисар Начев.

Той посочи, че е планувано известяван посредством системата за несъмнено електронно връчване при засeчено с камера нарушаване.

" Направени са редица промени във връзка с връчването - всички държавни чиновници по Закона за държавната администрация да могат да реализират връчване при нарушавания по ЗДвП, както и всички държавни чиновници, които реализират надзор, да могат да правят такова връчване при прекъсването на съответния лидер ", разясни началникът на КАТ - София.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР