Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година

...
Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година
Коментари Харесай

МОН с голям жест към детските градини у нас

Над 800 000 лв. ще получат през тази образователна година детските градини за нововъведения по Националната стратегия " Хубаво е в детската градина ". С решение на министъра на образованието науката проф. Галин Цоков бюджетът на програмата е повишен двойно, с цел да се поддържат повече детски градини.

Основната цел на програмата е да бъде обезпечена целенасочена поддръжка за използване на креативен и новаторски решения на работещите учители, които търсят и реализират смяна за интензивно взаимоотношение с участниците в просветителния развой. През тази година в нея ще бъдат обхванати над 20 000 деца от 206 детски градини, в които работят 1277 учители.

Детските градини ще получат средства за създаване на съвременна среда и за осъществяване на педагогичен практики в градините и отвън тях, както и за поощряване на двигателната интензивност на децата. Подкрепени са планове за социално-емоционалното развиване на децата посредством занимания в региона на изобразителното изкуство, музиката и физическата просвета.

Програмата се извършва за втора поредна година, като ползата към нея от детските градини се усилва от ден на ден. По тази причина и бюджетът е повишен и към утвърдените от държавното управление 400 хиляди лева се обезпечават от бюджета на МОН още толкоз, с цел да се обзет повече планове и да се насърчи интереса за нововъведения в предучилищното обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР