Над 70% от сръбските граждани, участвали в ново проучване, са

...
Над 70% от сръбските граждани, участвали в ново проучване, са
Коментари Харесай

Мнозинството сърби са срещу НАТО и ЕС

Над 70% от сръбските жители, взели участие в ново изследване, са срещу глобите против Руската федерация. Повече от половината от участниците в изследването (52%) са срещу присъединението на страната към Европейския съюз, а 91% от интервюираните са изрично срещу присъединението към НАТО. Тези данни от изследването на самостоятелната организация " Нов трети път " са оповестени от вестник „ Политика “.

Според изследването 72% от интервюираните се афишират срещу налагането на наказания против Русия, а 59% считат, че глобите вредят повече на Запада, в сравнение с Русия. 41% от жителите считат, че повода за съветската инвазия в Украйна е желанието на НАТО да се разшири на Изток, а други 16% показват, че повода е „ денацификацията и демилитаризацията “ на Украйна. 59% от жителите упрекват западните страни за спора.

Анкетираните се оповестиха срещу присъединението към Европейския съюз (52%) и НАТО (91%).

Сред международните водачи най-голям рейтинг имат китайският водач Си Цзинпин, съветският президент Владимир Путин и унгарският министър-председател Виктор Орбан - от страните Русия, Китай и Унгария. Френският президент Еманюел Макрон е в средата на листата, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният английски министър председател Борис Джонсън, както и техните страни, получават най-ниски оценки.

Проучването е осъществено с поддръжката на Националния фонд за народна власт (NED) сред 13 и 19 юни и обгръща 1285 участници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР