Над 7 тона битови отпадъци, събрани в 300 чувала са

...
Над 7 тона битови отпадъци, събрани в 300 чувала са
Коментари Харесай

7 тона отпадъци изринаха от Бузлуджа след събора

Над 7 тона битови боклуци, събрани в 300 чувала са били изнесени в събота и неделя от Историческата поляна и покрайнината ѝ на връх Бузлуджа, оповестяват от община Казанлък.

Уборката е била направена от 12 чиновници на общинското дружество „ Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата “, част от боклука е бил събран отвън 12-те еднокубикови контейнери вид „ Бобър “, ситуирани на място в сходство с подписан контракт сред администрацията и локалното управление на Българска социалистическа партия.

„ Според подписания контракт с политическата партия, Общината извърши уговорката да окоси и да почисти мястото. Още в съботния следобяд, след прибирането на комерсиалните сергии, дейностите по събиране на боклука започнаха и приключиха в неделя “, се споделя в прессъобщение до медиите.

От БСП-Казанлък напомнят, че са платили предплатено 6 300 лева за описаните действия, почистването е трябвало да започва незабавно след приключването на събора и изтеглянето на транспортните средства от поляната и паркингите.

Активисти на левицата пресмятат че при 40 000 души и 7 т отпадък се падало приблизително под 150 грама на участник, колкото тежали пластмасова тарелка и книжна салфетка. Редовни търговци в бузлуджанската демонстрация пък допълват, че в събота са продали над 60 000 кебапчета, пържоли и кюфтета, за по 1,5-2,00 лева броя. Отделно били сладоледените изкушения, магнитчетата,знаменцата и сувенирите.Направеният оборот надхвърлял двумесечните сборове в пет междинни по величина общини.

На фотосите Близо 400 служители на реда и жандармеристи от Стара Загора, Кърджали, Сливен, Хасково и Пловдив се грижеха за реда край Историческата поляна отвън обезпечената от Позитано 20 частна защита Над 150 са били химическите тоалетни, инсталирани особено за събора на Бузлуджа

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР