Над 600 граждани се подписаха против закриването на видинската детска

...
Над 600 граждани се подписаха против закриването на видинската детска
Коментари Харесай

Видинчани на бунт срещу кмета Ценков! Плашат с протест заради закриването на детска градина в града

Над 600 жители се подписаха срещу закриването на видинската детска градина "Васил Левски ", обмислят се и протестни дейности. Това обгърнаха на конференция в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция в града общинските съветници Борислав Василев, Димитър Велков и Любомир Георгиев.
Закриването на филиал "Васил Левски " на детска градина "Детелина ", както и на още два филиала в дунавския град беше препоръчано за разискване в комисията по обучение на Общински съвет Видин преди седмица.
Предложението провокира вълна от отвращение. Родителите на деца, посещаващи детската градина "Васил Левски ", жители и общински съветници, сплотиха напъните си в отбрана на образователното заведение и предизвикаха подписка, показаха сенаторите.
Подписката е хартиена и онлайн, като в края на идната седмица тя ще бъде импортирана в Общинския съвет във Видин и подадена до кмета. Ако община Видин не се съобрази с мнението на хората, ще се провеждат и протестни дейности, сподели Димитър Велков.
Той добави, че е безпочвен и несъответствуващ на истината претекста на община Видин, с който се желае закриването на детската градина - "малък брой деца, неприятна физическата среда, неотговаряща на условията ".
Сградата е била учебно заведение от началото на 20 век, от 1963 година е детска градина и в нея децата се възпитават в дух на родолюбие и национализъм - среща се зад паметника на Васил Левски, сподели общинския консултант Любомир Георгиев.
Общински съветници са посетили постройката на "Васил Левски " и на останалите два филиала, за които се възнамерява закриване. Проверката е открила, че детската градина "Васил Левски " е в доста положително положение - чисто е, приветливо, ремонтирано. Според общинските съветници тя е с добре поддържан двор, санитарните възли също са в доста положително положение, има построена канализация за мръсната вода, няма септична яма, както настояват от община Видин. Сградата е санирана, ремонтирана, с нова дограма, окачени тавани, ламинат.
Три са групите в градината. В тях са обхванати 57 деца, добави Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР