Над 60 хиляди са събрани в Дупница чрез благотворителна акция

...
Над 60 хиляди са събрани в Дупница чрез благотворителна акция
Коментари Харесай

`Дупница събра над 60 000 лева за лечението на болно момче

Над 60 хиляди са събрани в Дупница посредством благотворителна акция за лекуването на 9-годишния Богомил Вуков, оповестиха по мрежата уредниците. Момчето би трябвало да постъпи в клиника в Истанбул, за което да нужни 58 хиляди лв..

Благотворителната акция вървеше и до момента в който Дупница продължава да живее в неопределеност за изчезналата 17-годишна Ивана.

Включиха се 216 донори, които събраха  62 204.74 лева По мрежата беше насочен зов около празника 8 март – „ Вместо цвете, дарете! “.

 Снимка: Личен списък

Инициативата за събиране на средствата поде майката на Боги –  Моника Вукова, обезверена от тежкото положение на детето си, което е с вроденото заболяване спина бифида. 

Първата интервенция Боги претърпял, когато е бил едвам на 2 месеца, като лекарите споделили, че става въпрос за лека форма на болестта. Когато почнал да се утежнява, са направени още 2 опереции- през 2022 и 2023 година в Университетска болница „ Свети Иван Рилски “ в столицата, където е под наблюдаване още след раждането си.

През месец януари тази година Богомил още веднъж бил заведен на обзор, когато към този момент му създали и ЯМР. Стигнало се до лекуване в клиника в Истанбул.

Дупница пожелава триумф на Боги и фамилията му и чака положителни вести от тях.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР