Над 60 български игрални, документални и анимационни филми ще бъдат

...
Над 60 български игрални, документални и анимационни филми ще бъдат
Коментари Харесай

Над 60 български филми на Националния фестивал "Васил Гендов"

Над 60 български игрални, документални и анимационни филми ще бъдат показани на Националния фестивал на българското кино, който стартира през днешния ден. Организатор е Съюзът на българските кино дейци и всеки ден ще има безвъзмездни прожекции в Дома на киното в София.

Фестивалът носи името на основоположника на българското кино и създател на Съюза на българските кино дейци Васил Гендов, роден преди повече от 130 години. Това е най-големият по план конгрес за достиженията на българското игрално, писмено и анимационно кино, както за кино доктрина и рецензия.

Фестивалните прожекции ще продължат до 9 май, а кои са спечелилите ще стане ясно на 15 май на специфична гала в Народния спектакъл " Иван Вазов ". 

Голямата премия ще бъде оповестена от почетния посетител на събитието Кшищоф Зануси. Целта е да се показа и отличи най-хубавото от най-новото в българското кино, излязло през последните 18 месеца.

В съпътстващата стратегия на фестивала са включени специфични майсторски класове на режисьорите Андрей Паунов и Камен Калев.

БНР е медиен сътрудник на фестивала. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР