Над 6 милиона тона се очаква да е реколтата от

...
Над 6 милиона тона се очаква да е реколтата от
Коментари Харесай

Вътев: 30% повече зърно има в складовете спрямо минали години

Над 6 милиона тона се чака да е реколтата от пшеница тази година, това е над междинния рандеман.


Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на формалното начало на жътвата в Русенско, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

По думите му през предходната година България е изнесла над 4 милиона тона пшеница за над 30 страни по света, само че все пак зърното в складовете е с към 30% повече спрямо минали години На срещата на министрите на земеделието на страните в Европейски Съюз стана ясно, че вносът на земеделска продукция от Украйна ще продължи.

" Трябва да приемем украинската, освен зърнено-житна продукция, а изобщо земеделска продукция като даденост, и да се приспособяваме към тази даденост ", уточни Кирил Вътев.


Земеделският министър сподели още, че при добра организация с комерсиалните ни представителства отвън Европейския съюз България би могла да завоюва от износа на пшеница.

" В момента в министерството вършим мрежа от контакти с всички наши търговски аташета по света. Проблемът е, че, където досега сме създали контакт, страните към този момент са снабдени с на ниска цена зърно от Русия, обаче ", изясни той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР