Над 5000 училищни райони в цялата страна са били проверени

...
Над 5000 училищни райони в цялата страна са били проверени
Коментари Харесай

Над 674 кг марихуана конфискувани в акции край училищата

Над 5000 учебни региони в цялата страна са били тествани в акция за противопоставяне на разпространяването на опиатите. В хода на акцията са били конфискувани 674 кг марихуана, над 6 кг хероин и над 19 кг амфетамин в разнообразни разфасовки. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред Правната комисия в Народното събрание, където бе показан доклад за активността на прокуратурата.

Той акцентира, че другият проблем, който прокуратурата разпознава като разрастващ се ръководството на коли след приложимост на опиати.  " Проблемът е сериозен, тъй като по българските пътища се води война, в която умират повече български жители, в сравнение с в един боен спор. 90 броя са били делата през 2015 година за лица, арестувани след шофиране след приложимост на опиати.  През 2019 г. те към този момент са 3000. Това е броят на разкритите и открити от Министерство на вътрешните работи случаи. Реалната цифра съгласно мен е доста по-висока ", съобщи Гешев и добави, че от 16 000 произшествия годишни, 10 000 са с присъединяване на водачи, използвали опиати.

" Никой не е застрахован от това, да му се случи това, което се случи на журналиста Милен Цветков или на една жена, която изпълняваше служебните си отговорности край Самоков ", сподели още основният прокурор.

Близо 2300 са следствията за корупция, които са наблюдавни от прокуратурата от началото на годината до 31 август. 283 души към този момент са предадени на съд за корпупционни закононарушения. 156 са наказаните за корупция, а 22-ма са оправданите. Други 122 следствия за почнали за злопотреби с евросредства за първите осеме месеца на годината. На съд са предадени 20 души. 27 към този момент са наказани с влезнала в действие присъда, а трима са оправдани. Над 5000 са новообразуваните следствия за трафик на опиати. Над 2100 са наказаните с влезнала в действие присъда и 18 са оправдани, излиза наяве от отчета на основния прокурор до Народното събрание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР