Над 500 зрители аплодираха театрално-музикалния спектакъл Амадуес“ на великотърновския театър

...
Над 500 зрители аплодираха театрално-музикалния спектакъл Амадуес“ на великотърновския театър
Коментари Харесай

Над 500 зрители аплодираха спектакъла „Амадеус“ на великотърновския театър на Царевец

Над 500 фенове приветстваха театрално-музикалния театър „ Амадуес “ на великотърновския спектакъл на крепостта „ Царевец “.

Многобройната аудитория възнагради обилно с аплодисменти блестящото осъществяване на актьори, солисти, хор, балет и оркестър на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “.

За премиерата на „ Амадеус “ в двореца на българските царе във Велико Търново дойдоха ценители на изкуството от цялата страната, както и посетители от разнообразни страни. С най-новото заглавие в своя плакат екипът на театъра взе участие в седмото издание на Летния оперен сезон „ Сцена на вековете ”. Постановката впечатли публиката със своята помпозност и мащаби. С красиви костюми, перуки, доста искра и вълшебна музика публиката на Царевец придвижи в епохата на Моцарт.

Режисьор на театрално-музикалния театър е Бойко Илиев, който е и създател на театралната акомодация. В основата му стоят едноименната пиеса на Питър Шафър, както и сюжетът на фамозната биографична кино драма от 1984 година, режисирана от Милош Форман. В «Амадеус» публиката се наслаждения на оркестрови осъществявания на музика от оперите „ Отвличане от сарая “, „ Сватбата на Фигаро “, „ Дон Жуан “, „ Вълшебната флейта “, симфонични творби, концерти за пиано, „ Реквием “, които звучаха под диригентската палка на маестро Георги Патриков. Хореографията е на Катя Богданова, хормайстор е Яница Първанова, а концертмайстор – Мария Павлова.

Представянето на „ Сцена на вековете “ е четвърто фестивално присъединяване на великотърновския спектакъл през този сценичен сезон. През май екипът на МДТ се включи в третото издание на Фестивала на камерната опера в България. Тогава показа оперетата „ Графиня Марица “ на Имре Калман пред софийска аудитория в зала „ Люмиер “ на НДК. Фестивалът се организира под почетния патронаж на известния оперен артист, режисьор и възпитател проф. Павел Герджиков.

През юни великотърновските актьори гостуваха на сцената на Музикалния спектакъл „ Стефан Македонски “ в София със театър „ Амадеус “. Визитата бе в границите на 53-ите музикални седмици, в които МДТ взе участие за първи път. С мюзикъла „ Вражалец “ в края на юни екипът се включи в програмата на второто издание на Софийския фестивал на музикалния спектакъл. МДТ „ Константин Кисимов “ показа музикалното заглавие на Дечко Таралежков по комедията на Ст. Л. Костов на откритата сцена на Военна академия „ Г. С. Раковски “ в столицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР