Над 500 са бегълците от правосъдието с влезлите в сила

...
Над 500 са бегълците от правосъдието с влезлите в сила
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Над 500 са бегълците от правосъдието! Издирваният Петко Митевски – шурей на скандалния приватизатор Борис Бояджиев

Над 500 са бегълците от правораздаването с влезлите в действие санкции „ отнемане от независимост “ и „ пожизнен затвор “. Бройката на е дефинитивна, защото тя е единствено по данни на половината прокуратура “, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

По предписание на Цацаров се приготвят информации какъв брой са наказаните, които са избягали от правораздаването.

Данните ще са подготвени до 2-ри февруари. Точно поради това броя може да се окаже по-голяма, написа " Троянпрес ".

Арнаудова напомни и три случая на бегълци от правораздаването, които са изчезнали във времето, до момента в който присъдата им е пътувала от Върховен касационен съд до първоинстанционната прокуратура. Единият е Атанас Божинов, наказан за двойно ликвидиране на македонски жители, другият е Костадин Тасев, който бе наказан на 12 години затвор за половото посягане на сина си Сашко, а третият е на наказания на 9 години затвор за ликвидиране Евгени Петров. Той към момента се търси.

„ Привеждането на присъдите в осъществяване постоянно е било приоритет на прокуратурата “, увери Арнаудова. Тя добави, че в нейната процедура като магистрат не е срещала случай, при който присъдата да е постъпила в прокуратурата и още в същия ден да не е изпратена на Главна дирекция „ Охрана “ за задържане на подсъдимия.
 Издирваният Петко Митевски - зет на скандалния приватизатор Борис Бояджиев Издирваният Петко Митевски – зет на скандалния приватизатор Борис Бояджиев
Защо скандалният приватизатор Борис Бояджиев прикрива Петко Митевски, макар предизвестията в жанр 90-те години, интервалът в който Бояджиев става от дрипльо – милионер по един абсурден метод, написа още изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР