Над 500 души се включиха тази вечер в Марша за

...
Над 500 души се включиха тази вечер в Марша за
Коментари Харесай

Стотици на марша за европейско правосъдие, десетина контри пробваха да попречат на протеста

Над 500 души се включиха довечера в " Марша за европейско правораздаване " в центъра на София, проведен от Инициатива " Правосъдие за всеки " и обединението от цивилен групи и неправителствени организации " За да остане природа ".

Демонстрантите се събраха пред Съдебната палата, минаха край Министерски съвет и Президентството и приключиха марша си пред Народното събрание.

Тук сме, с цел да покажем че не сме съгласни да живеем в пленена страна. Пленена от мафията и олигархията. И обслужваща единствено техните покупко-продажби и ползи! Всеки ден крадат от нас - независимост, права, пари, вероятност, чест, морал, оповестиха протестиращите.

Те са безапелационни, че " най-спорната персона в новия състав на Висш съдебен съвет стана негов представляващ - индивидът, който де факто ще го управлява: Боян Магдалинчев. "

Парламентът се е трансформирал в гумен щемпел на българската олигархия, чието статукво се крепи през правосъдната власт, сподели на  " Марша за европейско правораздаване " водачът на ДСБ Атанас Атанасов.

От своя страна ръководителят на „ Да, България! “ съобщи, че груповата воля, която стои зад новия състав на Висш съдебен съвет, е още веднъж да няма промени.

Край Съдебната палата се появиха и десетина контрапротестиращи, които полицията бързо съумя да отдели от " Марша за европейско правораздаване ".

Контрите обиждаха протестиращите и издигнаха плакати със следните послания:









Снимки: Сергей Антонов / OFFNews
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР