Над 500 000 нови есенно-пролетни цветя са засадени от началото

...
Над 500 000 нови есенно-пролетни цветя са засадени от началото
Коментари Харесай

1 млн. нови есенно-пролетни цветя превръщат Пловдив в райска градина

Над 500 000 нови есенно-пролетни цветя са засадени от началото на месец октомври в Пловдив, като в идващите седмици техният брой ще надвиши 1 милион, похвалиха се от общинско дружество „ Градини и паркове ”.

„ Когато през пролетта доближат цялостния си подем, още веднъж ще създадат Пловдив още по-красив и ще трансфорат града ни в същинска райска градина “, увери шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев.

Различни цветове теменужки, парички, незабравки, селене, шибой и други двусезонни типове градинарите засаждат във всички централни и квартални паркове и градини, по кръгови кръстовища и улици, в разграничителните линии на булеварди. Със 70 000 стръка цветя са изцяло завършени новите красиви фигури в „ Кривия сутерен “, както чиновниците на общинското дружество назовават веригата цветни лехи в Цар Симеоновата градина, ситуирани сред Виенския павилион и Пеещите фонтани.

Със също толкоз бройки сега се обновява и алеята зад паметника на Васил Петлешков. От няколко години Оперативна програма „ Градини и паркове ” в Пловдив към този момент не купува цветя, а всичко е лично произвеждане, а положителното развиване на растенията се дължи на непрекъснатите грижи и ново построените поливни системи.

Стоян Алексиев и екипът му се надяват чакат по-отговорно отношение от страна на жителите и гостите на Пловдив – да не протягат ръка на публичното, да не тъпчат, да не пускат и домашните си любимци да газят цветята, а да пазят и се радват на хубостта.
 esenni_cvetq_13  esenni_cvetq_3  esenni_cvetq_1  esenni_cvetq_8  esenni_cvetq_5  esenni_cvetq_17  esenni_cvetq_14  esenni_cvetq_4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР