Над 50 са спирките в Пловдив, които имат нужда от

...
Над 50 са спирките в Пловдив, които имат нужда от
Коментари Харесай

Концесионерът на спирките в Пловдив няма да се отказва, ремонтира над 50 обекта

Над 50 са спирките в Пловдив, които имат потребност от ремонт поради вандалски актове или изчезнали детайли по тях.  В началото на годината от Община Пловдив оповестиха, че концесионерът „ Елиза 1999 ”, която има ангажимент към 314 спирки под тепетата, ще се откаже. Това бе станало ясно, откакто от Lafka оповестиха отдръпване от редица огромни градове.
Прочетете още
Директорът на общинското сдружение " Организация и надзор на придвижването " Георги Стоилов съобщи, че от компанията са трансформирали желанието си, като ще продължат да извършват концесионният им контракт.

„ Срещнахме се неотдавна с компанията, която пое ангажимент да стартира да ремонтира спирките. Списъкът е огромен, като първо ще бъдат ремонтирани към 15 спирки от тях, които са на най-централните места и имат изчезнали детайли. Очакваме всеки миг да стартира тяхното възобновяване. Ние също ще ремонтираме към 4 спирки, които не са част от концесионния контракт ”, сподели Стоилов. Той съобщи още, че е приказвал с общинските звена за сигурност и полицията, които да засилят наличието си към спирките  в града.

„ Постоянно имаме потрошени спирки, надяваме се в един миг там да има видеонаблюдение. Дотогава надяваме се от полицията да демонстрират повече наличие към тях ”, сподели Стоилов.

За образец бе дадена спирката към магазин „ Метро ”, която бива потрошена за 7-ми път в границите на няколко месеца.

Съгласно контракта с „ Елиза 1999 ”, от компанията имат ангажимент към 314 от 450 спирки в Пловдив. Останалите се стопанисват от Общината.  Срещу това концесионерът има право на 50 павилиона, както и да заплащат концесионни такси от 10% от брутните доходи от комерсиалните обекти, само че не по-малко от 71 000 евро в левова равноценност по формалния курс.  Инвестицията, която са създали от компанията е близо 6 млн. лв., а договорът с тях изтича през 2033 година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР