Над 50 млрд. лв. спестявания на физически лица са в

...
Над 50 млрд. лв. спестявания на физически лица са в
Коментари Харесай

Как да печелим от събраните си средства без да рискуваме

Над 50 милиарда лева спестявания на физически лица са в депозити, които носят годишна рентабилност под 1%

Събирането на пари е традиция надълбоко вкоренена в народопсихологията ни. Българинът икономисва " бели пари за черни дни ” и с годините, колкото повече пари натрупва, толкоз по-малко податлив е да рискува да ги загуби. Над 50 милиарда лева спестявания на физически лица са в депозити, които носят годишна рентабилност под 1%, показват от финансовия портал Моите пари и припомнят, че капиталовите фондове оферират разнообразни разновидности за вложение на дребни суми за по-висока рентабилност за дребни и не чак толкоз дребни инвеститори, само че концепцията за " риск ” при капиталовите артикули отблъсква средностатистическия спестяващ жител.

Статистиката демонстрира, че младите, финансово грамотни хора са склонни да рискуват, само че нормално не разполагат със спестявания, а по-възрастните хора, независомо от равнището си на финансова просветеност, не са склонни да поемат опасности.

Как може да стане това?

Рядко и за малко огромни финансови институции оферират капиталови артикули с обезпечена главница и рентабилност, по-висока от незначителните лихви по депозитите, които на всичко от горната страна се таксуват с 8% налог.

Такава опция сега предлага огромна застрахователна компания, посредством капиталова застраховка живот с главница, обезпечена от капиталова банка, и рентабилност, учредена на високо-технологични компании в Европа, участващи в показателя Stoxx Europe 600 Technology Price EUR, SX8P. Инвестицията е за период от 5 години и вноската е еднократна. Доходността от тази инвестиция е необлагаема и защото инструментът е застраховка " Живот ”, имате право да ползвате данъчни облекчения.

Внесената сума не предстои на запор и по контракт след 5-тата година се връща в цялостен размер дружно с % от реализирана рентабилност на показателя. Всяка година в края на септември се пресмята моментната рентабилност – представянето на показателя, по отношение на 01.10.2018 година В края на петата година тези стойности се усредняват и клиентите получават 115% от междинната рентабилност.

Условията по застраховката " Живот " са такива, че при положение на гибел от акцидент на клиентите се изплащат 2 суми: Стойността на аварийния капитал (броя дялове по цената за съответния борсов ден) + застрахователната сума (която е равна на първичната вноска).

Застраховката може да бъде прекъсната предварително, само че със загуби.

Този структуриран капиталов артикул е съвършен за хора, които държат обилни суми в банка и биха желали да заделят част от тях, като инвестиция с по-висока рентабилност, само че и с закрепена главница.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР