Над 400 служители на МВР ще се грижат за опазването

...
Над 400 служители на МВР ще се грижат за опазването
Коментари Харесай

УДАРНО: 400 ченгета излизат срещу изборните измами на ГЕРБ-ДПС във вилаета на „горския на Бойко“ Бейзат Яхя

Над 400 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се грижат за опазването на публичния ред и гарантиране на правото на избор на жителите преди и по време на изборите в Шуменско – вилаета на деребея от ГЕРБ-ДПС Бейзат Яхя, именуван „ горския на Бойко “.

Около 300 от тях ще реагират на сигнали и ще извършват задания по защитата на изборните секции, публичния ред, изборните материали и пожарната сигурност. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.

Освен защитата в секциите, разполагаем в ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен са и мобилни групи. Те ще наблюдават за спокойствието на жителите и за недопускане на нарушение на публичния ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушавания на Изборния кодекс. Във всяка група са включени проверяващи служители на реда, чиновници на охранителна полиция и криминалисти.

Реклама

 Синът на Яхя – Илтер Бейзатов, е постоянно на първа линия до тартора на шайката

Служители на бранш „ Български документи за идентичност “ към ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен ще оказват подпомагане на български жители, които желаят да гласоподават, само че са изгубили, развалили или персоналните им документи са с изминал период или откраднати. Те ще имат опция да подадат заявки и да получат уверение, което ще им послужи единствено и само да упражнят правото си на глас.

За да бъде издадено уверение, е належащо жителите персонално да подадат искане в ОД на Министерство на вътрешните работи, в районните полицейски ръководства в региона или сектор към тях до 17:00 часа през днешния ден, или на 2 април, от 8:30 до 19:00 часа.

Както Българска телеграфна агенция заяви през вчерашния ден, засилено е полицейското наличие в Шуменско. До 5 април в региона ще се правят и засилени инспекции за ограничение на предпоставките за пораждане на пътнотранспортни катастрофи.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР