Над 40 хиляди полски държавни служители може да бъдат уволнени

...
Над 40 хиляди полски държавни служители може да бъдат уволнени
Коментари Харесай

Полша може да уволни 40 хиляди държавни служители заради лустрация

Над 40 хиляди полски държавни чиновници може да бъдат уволнени вследствие на почналата през днешния ден в страната лустрация, оповестява радиостанция RMF24.

Съгласно закона за лустрацията, от вторник всички държавни институции са длъжни в седемдневен период да показват в Института за национална памет (ИНП) описи на чиновниците си, родени преди 1 август 1972 г.  След това в границите на пет месеца института ще ревизира дали тези държавни чиновници са сътрудничили на специфичните служби на Полската национална република. Ако се открият обстоятелства за такова съдействие, служителят ще бъде уволнен без право да продължи да работи в държавни и административни органи.

В същото време държавните чиновници на възраст над 51 години, в границите на 30 дни би трябвало независимо да показват в Института по този начин наречените „ лустрационни свидетелства “, с които обясняват въпроса за съдействието със специфичните служби на Полската национална република. Ако длъжностното лице не показа подобен документ, ще бъде уволнено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР