Над 3600 души се включиха в петицията, стартирана от актрисата

...
Над 3600 души се включиха в петицията, стартирана от актрисата
Коментари Харесай

3600 подписа събра петиция против Армутлиева за културен министър

 Над 3600 души се включиха в петицията, стартирана от актрисата Десислава Миланова, музикантът Християн Георгиев и Диляна Величкова ден, откакто музикалният продуцент бе препоръчана за министър на културата от " ИТН “.

Като причина за присъединяване си в подписката хората най-често означават, че тя е " несъответствуващ претендент “. В петицията имената си разписаха и българи от чужбина, най-често от Берлин, Мюнхен и Франкфурт.

" За необятната общност е ясно, че през миналите години госпожа Армутлиева бе редовно свързвана с монопола над аудио наличието в електронните медии и редица други кавги в музикалния бизнес в България. Ние, културните дейци, актьори и общественици сме изрично срещу тази кандидатура, тъй като се НУЖДАЕМ от заслужен министър, който има образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази виновна позиция.

В сферата на културата има наложителни и основни въпроси, които би трябвало да получат навременни и съответни решения, а това не би могло допустимо да се случи, в случай че постът не е поверен на способен и честен експерт. Каква е компетенцията на госпожа Армутлиева отвън музикалния шоубизнес и спорадичните функции на огромен екран? Какви въобще са критериите, с цел да се избере дадена (и конкретната)персона за министър на културата, с изключение на персонални връзки и познанства?

България разполага с отлични експерти в тази област, с действителен принос към културата и ясна визия за характерните проблеми на бранша. Молим да вземете поради всичко това при избора на различен претендент за министър на културата. Искрено се надяваме и имаме вяра, че следва на позицията да застане персона, която пази освен личните си ползи, само че и работи добросъвестно и умело в името на българската просвета “, гласи текстът на петицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР