Над 35 български шофьори на тирове бяха задържани при акция

...
Над 35 български шофьори на тирове бяха задържани при акция
Коментари Харесай

Какво се случва със задържаните в Белгия български шофьори?

Над 35 български водачи на тирове бяха арестувани при акция на федералната полиция и прокуратурата в Белгия

След продължителни разпити, точно на Великден, нашите сънародници към този момент са на независимост, само че не могат да се приберат в страната, съобщи

Разследването е за обществен дъмпинг, употреба и машинация, а шефът на водачите остава в ареста.

Неделя, точно на Великден. Българските водачи са на работа в североизточна Белгия, когато при масирана акция ги смъкват от камионите и ги водят в полицейски сектор. Разпитите не престават един ден.

Днес те към този момент са на независимост. Голяма част от тях обаче нямат пари и с какво да се приберат. Не желаят да приказват за акцията, с цел да нямат проблеми с шефовете си. Твърдят обаче, че им дължат по две заплати и упорстват да ги получат.

Те са си изработили разнообразни суми, само че са приблизително сред 2500 и 5000 евро на човек за 2 месеца.

При водачите беше евродепутатът Андрей Новаков.

"Това, което знам от самите водачи, е, че обвиняванията са за дъмпинг. Компанията е записана в България с български осигуровки и с български заплати, а изобщо не се прибират в страната, по-скоро работят единствено тук в Белгия и в Холандия, Франция ", сподели евродепутатът Андрей Новаков.

Според Новаков Българската страна не оказва помощ на водачите. От външното ни министерство дадоха отговор за NOVA, че знаят за обстановката, само че никой от сънародниците ни не е търсил дипломатическите ни представителства в Белгия за подпомагане.

Колкото до самото следствие, то е против самата компанията, в която водачите работят – "Кумас Транс ".

Собствениците ѝ са жители на Белгия, само че сдружението е със седалище в Търговище. На адреса не намерихме никого, само че успяхме да беседваме по телефон със чиновници на компанията

Според тях всичко е наред към този момент, работи се по въпроса и водачите са добре.

Представител на компанията

"Всички са си взели персоналните движимости. Бяха помолени да освободят транспортните средства, само че повече от това не мога да ви кажа, скърбя ", съобщи представител на компанията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР