Над 310 000 са безработните, от тях 110 хиляди са

...
Над 310 000 са безработните, от тях 110 хиляди са
Коментари Харесай

Д-р Любослав Костов: Ще има втори пик на безработни, трябва да се готвим за още по-лоша ситуация

Над 310 000 са безработните, от тях 110 хиляди са показали като причина изключителното състояние. Това сподели специалистът Любослав Костов в предаването „ Студио Хъ “ по ТВ7/8.
Това са лицата, които дават отговор на критериите да се записват в бюрата по труда. Но има и такива, които не дават отговор на критериите и не са се записали. Коефициентът на безработицата е над 9,5%.

Ние към този момент сме в позиция, в която нашите прогнози не се реализират. По мярката 60 на 40 са изплатени приблизително по 308 лв. на служащ, това значи, че тези хора са се осигурявали на минималната заплата. Това значи, че тук има нещо сбъркано. Изглежда ми непочтено от позиция на служащите и чиновниците. Над 60 % от безработните са дами. Явно те са по-рискови да изгубят работа.

Над 70 на 100 от приетите в болница случаи са хора от по-бедната част на популацията. Хората с ниски приходи и подготовка са изложени на по-голям риск. Ще се отвори ножицата на неравенствата.

Кредитът е отсрочена заплащане, за едно семейство е пасив, а за банката актив. Трябва да си стягаме коланите и да се готвим за още по-лоша обстановка. Втори пик на безработица сигурно ще има. Средно дневно 3700 души се записват. Има три пъти растеж дневно от миналата година. През 2009 година не успяхме да възстановим изгубените работни места от рецесията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР