Над 31% от българските граждани живеят в бедност или в

...
Над 31% от българските граждани живеят в бедност или в
Коментари Харесай

Всеки трети българин живее в бедност

Над 31% от българските жители живеят в беднотия или в риск от беднотия, в случай че в живота им има ненадейно събитие, да вземем за пример болест, и рано или късно тези хора ще се маргинализират, ще настъпи обществен срив. Това предвижда депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков по време на разискването на Годишния отчет за положението на националната сигурност през 2018 година на съвещание на обществената комисия. Той чака проблеми след 1 септември в механизма " персонална помощ ". ДУМА напомня, че едвам предходната седмица държавното управление утвърди спомагателни разноски за 125 373 950 лева по бюджета на МТСП за 2019 година в осъществяване на Закона за хората с увреждания и удължи до 31 декември периода за даване на услугите " Личен помощник ", " Социален помощник " и " Домашен асистент ".

При увеличаваща се беднотия и обществено разслоение не може да се приказва за сполучливо осъществяване на управническа стратегия, разяснява зам.-председателката на комисията Весела Лечева. Интересно четиво, на което можем да се доверим, разяснява Милко Недялков от Българска социалистическа партия и напомни, че споровете в обществото нормално се изострят въз основата на обществената конюнктура. Социалистите укориха ръководещите, че нехаят за пазара на труда - напускащите го са повече от започващите работа.

Като сериозен проблем за сигурността бяха изтъкнати и районните разлики. Живородените през 2018 година са 62 197, което е с 1758 по-малко от 2017 година, а умрелите са 108 526, което е с 1265 по-малко от 2017 година Всички области в страната имат негативен приръст. Средната възраст на популацията се усилва от 40,4 година през 2001 година на 43,8 година в края на 2018 година

Според отчета близо 30% от популацията на област Видин е над 65 година, а относителният дял на популацията под 15 година е най-голям в Сливенско - 18,5%. На всеки от подвластните под 15 година и над 65 година се падат по-малко от двама души в дейна възраст.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР