Над 3000 устройства от висок клас осигуряват капацитет от 10Gbps

...
Над 3000 устройства от висок клас осигуряват капацитет от 10Gbps
Коментари Харесай

А1 обнови мрежовата инфраструктура на УНСС

Над 3000 устройства от висок клас обезпечават потенциал от 10Gbps за целия кампус

УНСС и А1 демонстрираха резултатите от огромния план за повишение на потенциала на мрежовата инфраструктура (снимка: A1 България)

Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) прави огромна цифрова промяна. В рамките на плана А1 България доста обнови и увеличи потенциала на корпоративната мрежа на висшето образователно заведение.

Мащабният план ще даде опция на студентите, преподавателите и администрацията на УНСС да се възползват от модерни цифрови услуги, виртуална софтуерна централа, умни решения за ръководство на постройката и други, стана ясно през днешния ден на публично събитие във връзка сполучливото привършване и въвеждане в употреба на обновената мрежова инфраструктура.

А1 осъществя построяването, доставката, монтажа, инсталирането и интеграцията на професионалното съоръжение в границите на 5 месеца и ще продължи да дава техническа поддръжка на построената мрежа и отсега нататък.

Новата инфраструктура дава висока скорост на достъп до мрежата за всеки консуматор на територията на университета, като обгръща всички 9 корпуса, 255 образователни зали и кабинети. За реализиране на потенциал от 10Gbps планът включва над 300 високопроизводителни мрежови устройства от висок клас.

„ В УНСС към този момент имаме високоскоростна инфраструктура, която ни дава непрекъсваема, постоянна и надеждна работа на мрежата 365 дни в годината, 24 часа в денонощието. За нас тя е значима стъпка в тактиката за реализиране на цялостна цифровизация на образователния развой и ни дава опция за основаване на цялостен набор от електронни услуги, обслужващи образователния развой и достъп до „ умни ” решения във всяка една точка в университета ”, разяснява проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.
още по темата
Университетът е постигнал доста съществено развиване във връзка с дигитализацията в последните години, добави зам.-ректорът Росен Кирилов. По неговите думи, надеждната и високоскоростна инфраструктура ще даде опция на УНСС да започва доста нови услуги и да надгражда киберсигурността.

„ Амбицията на управлението е с новата мрежова инфраструктура УНСС да се трансформира в първия университет в България, сертифициран по ISO за осведомителна сигурност ”, съобщи Кирилов.

Високоскоростният потенциал на корпоративната мрежа е основата, без която мъчно биха могли да се осъществят новаторските цели и проекти на амбициозните просветителни институции като УНСС, уточни Женя Михайлова, старши управител „ Продажби ” в А1 България. „ Като най-голямата телекомуникационна компания и най-големият систематичен интегратор в България можем да допринесем с нужните високотехнологични решения, с които преподавателите и студентите да разполагат с високо равнище на сигурност и надеждност ”, добави тя.

През 2022 година А1 и УНСС демонстрираха и изцяло софтуерно решение за цифровизация на просветителния развой, благодарение на което преподавателите основават интерактивно наличие за просветителния развой. Решението включва и видеоконферентна връзка, посредством която лекциите, преподавани в УНСС, са разполагаем в действително време и на студентите в няколко други университета по едно и също време.

Дигитализацията на просветителния развой носи доста изгоди за развиването на предприемачески умения и цифрова креативност на студентите и изцяло покачва качеството на образованието по стопански дисциплини и научните проучвания в УНСС, подчертаха участниците в събитието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР