Над 3000 служители на 70 компании във Великобритания се включват

...
Над 3000 служители на 70 компании във Великобритания се включват
Коментари Харесай

Британски компании тестват четиридневна работна седмица

Над 3000 чиновници на 70 компании във Англия се включват от през днешния ден в границите на идващите шест месеца в опит с четиридневна работна седмица.

През това време те ще получат цялостните си хонорари, а съгласно уредниците това е най-големият сходен пилотен план в света. Компаниите са се заели да обезпечат на чиновниците си 100% от тяхното възнаграждение против 80% направено време, само че против 100% работливост.

Зад плана стои световната самодейност " Четиридневна седмица " в партньорство с мозъчния концерн " Отономи " (Autonomy), английската секция на световната самодейност, както и учени от университетите в Кеймбридж, Оксфорд и Бостън.

Компаниите, участващи в плана, работят в разнообразни сфери от обучение до консултантски услуги. Учените ще работят с всяка от тях, с цел да изследват продуктивността и положението на служащите, както и въздействието на опита върху околната среда и равенството сред половете.

Според основния изпълнителен шеф на " Четиридневна седмица " Джо О`Конър " Англия е на върха на вълната за налагането на четиридневната работна седмица ". По думите му след пандемията от ден на ден компании осъзнават, че новата борба е за качеството на живота, а по-кратката работна седмица е значим инструмент в тази борба.

Джулиет Шор, професор по социология в Бостън и водещ академик в плана, споделя, че откривателите ще проучват по какъв начин чиновниците реагират на спомагателния свободен ден във връзка с стрес, задоволеност от работата и живота, здраве, сън, потребление на сила, пътешестване и други аспекти на живота.

" Смята се, че четиридневната работна седмица е от изгода и за фирмите, и за чиновниците, и за климата. Нашите старания ще бъдат съсредоточени да изследваме това в детайлности ", споделя тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР