Над 3000 евро са даренията събрани в 18 европейски градове

...
Над 3000 евро са даренията събрани в 18 европейски градове
Коментари Харесай

18 европейски града събраха над 3 000 евро за деца в неравностойно положение от Видин

Над 3000 евро са даренията събрани в 18 европейски градове за видински деца в неравностойно състояние. Това сподели някогашният притежател на локалната телевизия в крайдунавския град Петър Филипов, който в този момент живее и работи в Германия.
Кампанията с даренията се организира за втора поредна година.
„ Градовете, в които се събират даренията са в Германия, Финландия, Италия, Испания, Белгия и Англия. Събраните средства са 3073 евро и с тях ще бъдат закупени топли облекла на деца от обществено слаби фамилии, деца без родители и деца с родители инвалиди “, сподели Филипов.
Той добави, че уредниците категорично са показали, че това са дарения освен за деца от ромски генезис, а за всички деца в неравностойно състояние.
„ Изготвят се описи във Видин и на специфична гала до 15 януари идната година даренията ще бъдат връчени “, изясни Петър Филипов.
Той съобщи, че над 500 роми от видинския квартал „ Нов път “ живеят в Кобленц, само че всички те работят, интегрирали са се в обществото, където живеят и децата им вървят постоянно на учебно заведение. В дарителската акция вземат участие роми, българи и немци, а кутиите за дарения са сложени в разнообразни магазини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР