Над 300 свещеници са насилвали сексуално повече от 1000 деца

...
Над 300 свещеници са насилвали сексуално повече от 1000 деца
Коментари Харесай

Католически свещеници педофили изнасилили над 1000 деца в САЩ

Над 300 свещеници са насилвали полово повече от 1000 деца в щага Пенсилвания. Тези констатации сподели отчет за католическата черква в Съединените щати, съобщи БНР.

В огромен скандал е въвлечена католическата черква в щата Пенсилвания. Смята се, че стотици свещеници са правили полово принуждение над повече от 1000 деца от 40-те години на предишния век до момента, а висши чиновници в църквата, в това число настоящият архиепископ на Вашингтон са прикривали техните действия. Това стана ясно от решението на правосъдните заседатели, които разглеждаха делото.

Реалният брой на измъчваните деца може да е и доста по-голям, защото част от църковните документи са били изгубени, а жертвите се опасяваха да свидетелстват, записаха заседателите претекстовете към своето решение.

Съдебните заседатели упрекват кардинал Доналд Вюрл, който управлява католическата черква във Вашингтон, че е съучаствал, като е прикривал злоупотребите на свещениците, когато е бил свещеник на Питсбърг.

Повечето от жертвите в Пенсилвания са момчета, само че не липсват и девойки. Злоупотребите са включвали извънредно груби и грозни изнасилвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР