Над 300 опаковки контрабандни парфюми задържаха митнически служители на ГКПП

...
Над 300 опаковки контрабандни парфюми задържаха митнически служители на ГКПП
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни парфюми и цигари на Дунав мост при Видин

Над 300 опаковки контрабандни парфюми задържаха митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин, оповестяват от Агенция "Митници ". Пратката е открита в товарен автомобил, пренасящ по документи осветителни тела.
В понеделник, камионът ръководен от украински жител, е отклонен за щателна митническа инспекция на излаз от страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост- Видин. Товарният автомобил е превозвал по документи декоративни осветителни тела, с спедитор на стоката турска компания, а адресат - компания в Австрия.
При инспекцията митническите чиновници откриват сред осветителните тела 8 кашона, съдържащи 352 броя парфюми, носещи разнообразни световноизвестни търговски марки, за които не са показани митнически документи за въвеждането им в Европейски Съюз от Турция.
Парфюмите са арестувани. За случая ще бъдат известени правопритежателите на съответните търговски марки, заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.
По-рано, при друга инспекция, митнически чиновници са разкрили цигари в тайници на пътнически микробус. Открити са 2 800 къса цигари, укрити във фабрична празнина над левия калник на микробуса, пътуващ от България към Австрия.
Иззетите цигари от разнообразни търговски марки са с годен български акцизен бандерол, само че за тях не са показани нужните придружителни документи, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Съставен е акт за административно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР