Над 300 медици се събраха в Пловдив. Фокусът им -

...
Над 300 медици се събраха в Пловдив. Фокусът им -
Коментари Харесай

Важна новина за хората със сърдечно-съдовите заболявания


Над 300 медици се събраха в Пловдив. Фокусът им - лекуването на сърдечната непълнота. Там стана ясно, че България е на шесто място в Европа по брой кардиолози на глава от популацията, а експертите ни са на най-високо равнище, осведоми Българска национална телевизия.

У нас се ползват всички високотехнологични и медикаментозни новости в лекуването на сърдечно-съдовите болести, само че експертите постоянно срещат пенсионери и обществено слаби, които стопират лекуването си, тъй като в България цените на медикаментите са доста високи. Затова медиците упорстват Здравната каса да покрива на 100% лечението.
-->
" От 50 до 100 лв. на месец на пациент ще бъдат изцяло задоволителни за обезпечаване на медикаментите за лекуване на сърдечно-съдовите болести ", съобщи проф. Федя Николов, шеф на Кардиологичната клиника към УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив.

Сърдечната непълнота е последният стадий в развиването на кардио болесттите.

" Освен че има голямо епидемиологично значение, защото броят на болните с сърдечна непълнота се усилва непрекъснато, ние имаме и доста новости, свързани с опциите за лекуване и повлияване на прогнозата на тези пациенти ", добави проф. Мария Токмакова, Кардиологична клиника УМБАЛ " Св. Георги " -Пловдив.

" Съветът ми е, че по принцип е добре всеки да мисли и да се грижи за здравето си и да се обръща към способените лекари за това, а не към интернет ", сподели още проф. Пламен Гацов, Дружество на кардиолозите в България.

В двудневния конгрес вземат участие авторитетни лектори от Съединени американски щати и Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР