Над 300 книги за една година прочете 11-годишно момиче от

...
Над 300 книги за една година прочете 11-годишно момиче от
Коментари Харесай

11-годишна прочете над 300 книги през 2018 г. и стана Читател на годината

Над 300 книги за една година прочете 11-годишно момиче от Асеновград. Тя се споделя Ъшъл, ученик е на СУ " Свети Княз Борис I " в града, а името й значи " искра ". За достижението Градска библиотека " Паисий Хилендарски " удостои младата дама с наградата " Читател на годината ". Пред Actualno.com момичето показа, че най-вече обича да чете книги, в които се споделя за фантастични неща. Сред обичаните й творби са " Кръвта на Олимп ", " Морето на чудовищата " и " Похитителят на мълнии ". Последната книга е оставила най-силно усещане у ученичката. В творбата се споделя за дете, което е на 12 година и живее в съвремието, само че внезапно попада в света на боговете.
Ъшъл споделя, че обича да чете, тъй като тогава посещава други пространства. " Любимото място, на което съм стъпвала с книгите, бе когато един път, четейки се пренесох в Рим в Колизеума. Там беше извънредно красиво. А за какво би трябвало да четем? Защото по този начин освен обогатяваме речника си, а и да не забравяме, че книгата е прозорец към света. ", сподели 11-годишната асеновградчанка. Тя не скри насладата си от това, че нейното достижение се прави оценка от доста хора и бе безапелационна, че ще не преставам да чете, като счита да усъвършенства върха си от над 300 прочетени книги през тази година.
Към своите съученици и другари Ъшъл се обърна с думите: " Четенето на книга е доста по-добро занятие, в сравнение с стоенето пред компютър, тъй като обогатявате Вашата просвета и се пренасяте в разнообразни светове, преживявате завършения, а и е доста занимателно. "
Момичето описа, че с изключение на на български език, чете книги и на британски, съветски и немски. Любимата й чуждоезикова творба е " Малкият принц " на немски език. Харесва й, тъй като в приказката се съдържа доста мъдрост, а изводът който Ъшъл си е направила, откакто я прочела, е, хората би трябвало да бъдат по-добри един към различен и да се поддържат. Наградата на носителката на купата " Читател на годината " е празнуване на рождения й ден в асеновградската библиотека. Гости на рожденичката бяха нейните съученици, преподаватели и другари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР